Tijekom tjedna od 13. do 17. listopada učenici naše škole obilježili su Tjedan zdravoga doručka i Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje nizom zanimljivih i edukativnih aktivnosti.
Učenici su istraživali što se jede za doručak u različitim dijelovima Hrvatske i svijeta te svakodnevno prezentirali svoje plakate. Učili smo o važnosti zdrave prehrane, izrađivali voćne salate, obrađivali prigodne pjesme i priče te crtali proizvode od brašna.
Poseban dan bio je srijeda, 15. listopada, kada su učenici 2. i 3. razreda posjetili Pekaru Jadran. Tamo su se upoznali s procesom izrade kruha, vrstama kruha, peciva i kolača te razgledali strojeve i prodajno mjesto. Pjevali su i recitirali, a pekari su ih srdačno počastili krafnama i bombonima. Nakon posjeta, učenici su se zabavljali na igralištu Gusterna – crtali, igrali se i oblikovali.
U petak, 17. listopada, u školi smo pripremali voćnu salatu, pisali sastavke, pjevali i sudjelovali u završnoj svečanosti. Tjedan smo zaključili izložbom, blagoslovom kruha i zajedničkim blagovanjem.
Autorice teksta: Milena Predovan i Anita Šango














